EN
1988. gada 1. un 2. jūnija radošo savienību sanāksme bija viens no svarīgākajiem impulsiem, lai Latvija sāktu virzīties pa neatkarības atgūšanas ceļu, un šis ceļš, kā zināms, ir vainagojies ar dažiem panākumiem, kā arī ar nopietniem trūkumiem valsts dzīvē.
Pēc Kultūras alianses un LTV valdes sarunām LTV valde ir pārskatījusi savu lēmumu un atradusi „100g kultūras” raidlaiku plkst. 20:00 LTV7 kanālā! Tāpat sarunas ieguvums ir lielāka konkrētība par kultūras raidījumiem rudens sezonā, ko publiskojusi LTV valde.
Latvijas Televīzijas valde ir pieņēmusi lēmumu pārcelt pēdējo palikušo kultūras raidījumu LTV1 ēterā „100 grami kultūras” no raidlaika 19:00 uz 23:15, tā vietā izrādot izklaides šovu „Lauku sēta”. Aicinām parakstīt petīciju "PRET kultūras diskrimināciju" un nepieļaut to!
25.aprīlī pulksten 12:00 Eduarda Smiļga Teātra muzejā norisināsies Latvijas Kultūras akdēmijas un Latvijas Radošo savienību padomes rīkotā diskusija “Radoša persona. Radoša ekonomika. Krustpunkti un paralēles”, radi! radošās darbības nedēļas ietvaros.
22. martā Latvijas Mākslas akadēmijā notika Kultūras alianses un Kultūras ministrijas darba forums. Tika apspriestas nozaru stratēģijas "Radošās Latvijas" programmai, paveiktie un iesāktie darbi - kultūras būves, radošo personu pētījums, Latvijas simtgades plāns, kā arī publiskots apspriešanai jaunais Nacionālās Kultūras padomes modelis. Pielikumā prezentācija par radošajām personām 22. martā.
2013. gada 15. martā Latvijas Radošo savienību padomes (LRSP) pilnsapulcē par jauno valdes priekšsēdētāju tika ievēlēta muzikoloģe Dace Bluķe. Kā galvenos darbības virzienus Dace Bluķe izvirzījusi iepriekšējās vadītājas Ievas Strukas iesākto – turpināt aktīvu darbību Latvijas kultūrpolitikas veidošanā Kultūras Alianses ietvaros, uzturēt dialogu ar Kultūras ministriju un pārstāvēt radošo profesionāļu intereses.
2013. gada 11. februārī Kultūras ministrijā tika demonstrēti pētījuma „Radošo personu situācija Latvijā 2012. gadā” rezultāti. Pētījums tapa pēc Latvijas Radošo savienību padomes pasūtījuma (ar Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu), un to veica Latvijas Kultūras akadēmijas pētnieku grupa Kultūras socioloģijas un menedžmenta katedras vadītājas prof. Andas Laķes virsvadībā. Pētījums bija ilgi gaidīts, jo ļāva noskaidrot būtisku informāciju par dažādās kultūras nozarēs strādājošajiem, īpaši pašnodarbinātajiem – izplatītākos nodarbinātības veidus, atalgojuma līmeni dažādās kultūras nozarēs, sociālā nodrošinājuma situāciju un aktuālākās problēmas.
2011. un 2012. gadā LRSP viens no būtiskākajiem mērķiem bija neatkarīga kultūras iknedēļas preses izdevuma atjaunošana. Tas nodrošinātu nepieciešamo platformu diskusijām par visai sabiedrībai svarīgiem jautājumiem – par valsts attīstību, par identitāti, par sabiedrības saliedētību un integrāciju, par kultūras lomu sabiedrības dzīvē un tās pieejamību.
No 2012. gada pavasara līdz rudenim LRSP piedalījās NAP2014-2020 izstrādē. LRSP mērķi NAP2014-2020 izstrādē bija nodrošināt, lai jaunajā attīstības plānā parādās pietiekamā mērā uz Latvijas cilvēku labklājību, uz sabiedrības identitāti un kultūru vērsti pasākumi.