EN
Valsts kanceleja ir pabeigusi darbu pie informatīvā ziņojuma par funkciju vērtēšanas pirmo posmu. Ziņojumā būs visu ministriju, arī KNAB un Valsts kancelejas sniegtā informācija: - prezentāciju kopsavilkums (tās, kas bija pieejamas pirmajā posmā); - vērtējums par radniecīgām funkcijām, ko šobrīd veic vairākas iestādes; - ministriju sniegtie priekšlikumi par funkcijām, no kurām var atteikties (arī no pirmās tikšanās reizes).
5. jūlijā notika kārtējā LRSP sēde. Izskatītie jautājumi: kultūrpolitikas aktualitātes jūnijā, sadarbība ar citām kultūras NVO, tikšanās ar politiskajiem spēkiem, LRSP semināri. Radošo savienību vadītāji un pārstāvji tika lūgti aizpildīt anketu un uzrakstīt sevis pārstāvētās radošās savienības 3 darbības prioritātes šobrīd. Radošo savienību prioritātes tiks ņemtas vērā, veidojot atzinumu par Kultūras ministrijas funkcijām.
Jūnijā sākās sociālo partneru veiktais funkciju vērtēšanas process, kur LRSP apstiprināta par kultūras nozares vadošo NVO. Notikušas vairākas tikšanās ar sociālajiem partneriem un politiskajām partijām.
4. jūnijā Valsts Kancelejā notika Kultūras ministrijas funkciju vērtēšanu Reformu Vadības Grupā.Pirmā sanāksme par Kultūras ministriju bija informatīva funkciju izskaidrošana no ministrijas puses. Tikšanās noritēja mierīgā gaisotnē, Kultūras ministrija stāstīja par funkcijām saskaņā ar iepriekš sagatavoto prezentāciju, un dalībnieki uzdeva precizējošus jautājumus par interesējošām tēmām.
2010. gada 2. jūnijā notika Latvijas Radošo savienību padomes (LRSP) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) tikšanās. No LRSP puses piedalījās Uģis Prauliņš, Haralds Matulis, no LPS puses priekšsēža padomniece izglītības un kultūras jautājumos Olga Kokāne.
Latvijas Radošo savienību padome sēde 2010.g. 10. maijā. 17:30 LKS Baznīcas ielā 37-3 Piedalās: Anita Grase, Miks Pētersons, Dainis Bērziņš, Ieva Kolmane, Daiga Gaismiņa, Aigars Atvars, Uģis Prauliņš, Dainis Grīnvalds, Haralds Matulis, Dace Lapiņa.
19. maijā Rīgā notika pirmie ARTACC projekta vienas dienas semināri par radošās ekonomikas un mākslas mārketinga tēmām, kurus apmeklēja aptuveni 50 latviešu mākslinieki. Lekcijas vadīja lektori no Dānijas mākslinieku tālākizglītības organizācijas ARTLAB.
19. maijā notiks trīs semināri, ko LRSP rīko kopīgi ar Latvijas un ārzemju partneriem. „ARTACC" (Artists' Acceleration) ir projekts mākslas nozares profesionāļu tālākizglītības iespēju attīstīšanai Latvijā. Projekts iesācies 2009. gada nogalē un tiks pabeigts 2011. gadā.
28. aprīlī Komponistu savienībā notika seminārs par Kultūras ministrijas budžeta veidošanas principiem radošo savienību pārstāvjiem un kolēģiem no Laikmetīgās Kultūras NVO asociācijas un Funkciju audita grupas. No KM seminārā piedalījās ministrs Ints Dālderis, Nozaru politikas nodaļas vadītāja Dace Vilsone un Kultūrpolitikas departamenta direktore Jolanta Treile. No LRSP puses semināru vadīja Uģis Prauliņš un Haralds Matulis.