EN

Aicinām iepazīties ar Radošo personu atbalsta programmas (RPAP) jaunākajām izmaiņām.

Pateicoties Radošo savienību padomes un Kultūras ministrijas kopīgiem pūliņiem un argumentācijai līdz 31.12.2022 ir pagarināts režīms "nereģistrēts autoratlīdzības saņēmējs". LEJUPIELĀDĒ izvērstu skaidrojumu PDF (6 lapas) par četriem atlīdzības veidiem un to, cik katrā gadījumā autoram paliek "uz rokas"!

Līdz 2021. gada 26. novembrim VKKF pieņem pieteikumus “Jaunrades veicināšanas stipendiju mērķprogrammā”. Tās mērķis ir veicināt līdzšinējā radošajā darbībā augstu māksliniecisko kvalitāti apliecinājušu radošo personu izaugsmi, žanriski daudzveidīgas izcilas kvalitātes jaunrades un nozarē aktuālu pētījumu tapšanu.
 

Aicinām pieteikties uz kārtējo grupas semināru, šoreiz jau pēc nedēļas – ceturtdien, 8. jūlijā, plkst. 17:00 Zoom platformā, kurā tiks parrunātas aktuālākās nodokļu izmaiņas, kas stājušās spēkā jau no 1. jūlija.

Atgādinām, ka piektdienas, 2021. gada 25. jūnija, darbadiena visā valstī ir pārcelta uz sestdienu, 2021. gada 19. jūniju. Tāpēc arī Radošo personu atbalsta koordinatora darba laiki šonedēļ ir sekojoši

Ceturtdien, 10. jūnijā, plkst. 17.00 notiks jau trešais grupas seminārs par nodokļu izmaiņām. Šoreiz fokuss būs uz autoratlīdzībām. Autoratlīdzības līgums – no nodokļu un grāmatvedības aspekta fiziskai personai un NVO.

Otrdien, 25. maijā, plkst. 17.00 notiks jau otrais seminārs par nodokļu izmaiņām 2021. gadā, ko rīko Latvijas Radošo savienību padome sadarbībā ar LR Kultūras ministriju jaunās nodokļu konsultanta programmas ietvaros. Semināru vadīs Linda Miezīte, juriste un ilggadēja konsultante juridiskos, nodokļu un grāmatvedības jautājumos.

Latvijas Radošo savienību padome sadarbībā ar LR Kultūras ministriju ir uzsākusi jaunu programmu ar bezmaksas konsultācijām radošām personām un radošajām savienībām (kultūras NVO) par jautājumiem, kas saistīti ar jaunākajām nodokļu izmaiņām, juridiskiem un grāmatvedības jautājumiem.

16. martā biedrības “Latvijas Radošo savienību padome” pilnsapulcē tika pārvēlēta esošā valde, valdes priekšsēdētājas amatā paliekot māksliniecei, kuratorei, “Rīgas Fotogrāfijas biennāles” vadītājai un Latvijas Mākslinieku savienības valdes loceklei Ingai Brūverei.