EN
LR Saeimas priekšsēdētājam Guntaram Daudzem LR Ministru prezidentam Ivaram Godmanim Latvijas Radošo savienību padome (LRSP) izsaka neizpratni par masu medijos izskanējušo ziņu – projektu par Kultūras ministrijas iespējamo apvienošanu ar Izglītības un zinātnes ministriju. Mūsuprāt, šis projekts nav līdz galam izvērtēts, nav skaidri noteikti iespējamie zaudējumi un ieguvumi. Nav uzklausīts sabiedrības viedoklis, tai skaitā – radošo savienību domas. Mūsuprāt, šāds lēmums būtu pārsteidzīgs un diez vai sniegtu vēlamo rezultātu
Šodien, 2. februārī no plkst. 10.00 Latvijas Leļļu teātra telpās norisinās VIII Latvijas Teātra darbinieku savienības kongress.
No 18. līdz 25. janvārim LRSP priekšsēdētājs, Latvijas Komponistu savienības valdes priekšsēdētājs Uģis Prauliņš piedalījās pasaules mūzikas industrijas gadatirgū MIDEM Kannās un Eiropas Mūzikas padomes valdes sēdē Bonnā. Stāsta Uģis Prauliņš: „MIDEM būtībā ir visaptverošākais mūzikas gadatirgus pasaulē. Tajā ļoti svarīgi pārstāvēt Latviju kā valsti. Tas ir nozīmīgs pasākums, ar daudzām nopietnām konferencēm. Ideja šādos lielos forumos paliek nemainīga – mums ir nenogurstoši jāreklamē Latvijas kultūra – katram savā nozarē vai visiem kopā. Es tur saredzu lielu jēgu. No malas reizēm vieglāk redzams, ko mums vajadzētu darīt. Notiek tāda kā sasparošanās – jaunas idejas iedvesmo.
LR Saeimas deputātiem Ministru prezidentam Ivaram Godmanim Latvijas Arhitektu Savienības valdes atklātā vēstule par reformām, kas var skart arī kultūras jomu Latvijas Arhitektu Savienība (LAS) vēlas izteikt savas bažas par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo ieceri apvienot Kultūras ministriju ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātņu ministriju. Izsakām satraukumu par šādiem ātriem un pietiekami nepārdomātiem priekšlikumiem un lūdzam politiķus ņemt vērā, ka atjaunotās Latvijas laikā jau ir bijis šāds precedents, kas drīzā laikā apstiprinājās kā kļūda un tika labots.
Latvija, mēs katrs, Eiropa un liela daļa ekonomiski aktīvās pasaules ir nopietnu finansiālu un ekonomisku grūtību priekšā. Lai no situācijas izietu vairāk vai mazāk veselu ādu, ar varbūt lieliem, bet ne būtiskiem un izšķirošiem zaudējumiem, nepieciešama konkrēta rīcība, vēss prāts, gudrība un spēja nest upurus.
SĒDES PROTOKOLS Sēdē piedalījās: Uģis Prauliņš, LRSP priekšsēdētājs, Latvijas Komponistu savienības valdes priekšsēdētājs, Ieva Romanova, Latvijas Kinematogrāfistu savienības valdes priekšsēdētāja, Laima Žurgina, Latvijas Kinematogrāfistu savienības valdes pārstāve, Ieva Kolmane, Latvijas Rakstnieku savienības valdes priekšsēdētāja, Dainis Grīnvalds, Latvijas Dramaturgu ģildes valdes priekšsēdētājs, Dainis Bērziņš, Latvijas Arhitektu savienības valdes loceklis.
Pirmā Starptautiskā Teddy lāču un leļļu izstāde Spīķeros, skanot leijerkastes melodijām, tika atklāta 11. decembra vakarā, klātesot daudziem šis rotaļīgās (un tai pašā laikā patiešām grūtās) mākslas cienītājiem. Lelles, lellītes, lāči un lācēni... Īsta bērnības zeme, kur reizēm tik ļoti vajadzīgs un nepieciešams atgriezties arī pieaugušajiem. Kā uzsvēra Rīgas mērs Jānis Birks, visiem kopā ir izdevies liels Ziemassvētku brīnums.
Lielākais vannas istabas iekārtu ražotājs pasaulē ROCA izsludina 3. starptautisko dizaina konkursu “Jump the Gap“. Jaunie dizaineri tiek aicināti iesniegt savus konceptuāli novatoriskos risinājumus vannas istabu vīzijās: jaunu produktu, jaunu telpu, jaunu pielietojumu vai funkciju idejas. Bezmaksas reģistrāciju un projektu iesniegšanu var veikt internetā, speciālā konkursa mājas lapā (www.jumpthegap.net): - reģistrācija – līdz 31.12.2008.; - projekta materiālu iesniegšana – līdz 13.03.2009.; - uzvarētāja paziņošana – 2009.g. septembris
Unikālas autorlelles un iedvesma Ziemassvētku dāvanām Ceturtdien, 11. decembrī, plkst. 17.00, tiks atklāta Pirmā Starptautiskā autorleļļu un Teddy lāču izstāde - gadatirgus un nominēti izstādes labākie darbi, piedaloties Rīgas pilsētas mēram Birka kungam ,Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijas priekšsēdētājam Pavlova kungam, pilnsabiedrības” Spīķeri” īpašniekiem Uldim un Jānim Dinnēm , Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētājai Anitai Grasei, Latvijas Mākslinieku savienības valdes prezidentam Mārtiņam Heimrātam, māksliniecei Frančeskai Kirkei , māksliniekam Aivaram Vilipsonam, māksliniecei Inārai Liepai un prestižā leļļu salona Maskavā organizētājai Olgai Lahinai un Jūlijai Broņinai.